Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zöldséges sertés receptek képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Zöldséges sertés receptek - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Zöldséges sertés receptek
Keresés
Találatok száma - 8 db
A tökéletes töltött paprika

A tökéletes töltött paprika

Vannak ételek, amelyeket kis tételben vagy nem lehet, vagy nem is érdemes főzni. Talán mert nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle. A töltött paprika ilyen, hidegen is, melegen is nagyszerű fogás. Amikor nagyanyám azt mondta, hogy na, főzök egy kis töltött paprikát, akkor előkerült a konyha létező legnagyobb, fél falura is elég lábasa. Én meg, mint a többi gyerek, inkább a tölteléket vártam, mint a paprikát, az a tányér szélén landolt. Ma már a héját is szeretem ennek az igazi magyaros ételnek. Amit a törököknek köszönhetünk. De a balkáni országokban szinte mindenütt találkozhatunk a rizzsel elkevert, darált húsos töltelékkel, mindenféle zöldségbe, levelekbe töltve. Természetesen a helyi konyha jellegzetességétől és a könnyen elérhető alapanyagoktól függően a töltelék számtalan változatban fellelhető. Tőlünk északabbra már nem igazán találkozhatunk ezzel az étellel. Felmerülhet a kérdés, hogy a nem éppen kalóriaszegény húsos töltelék ellenére miért is tartjuk a töltött paprikát tipikusan nyári ételnek. Két meghatározó alapanyaga ilyenkor kapható frissen és elérhető áron. A tv, azaz tölteni való paprika (amit gyerekkoromban úgy értelmeztem, hogy bizonyára akkor a legjobb, ha tévé előtt rágcsáljuk) és a paradicsom. Sajnos a többség nem friss zöldségből készíti a paradicsomos mártást. Pedig legalább egyszer érdemes kipróbálni...

Almás töltött paprika

Almás töltött paprika

Egy evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Rátesszük a darált húst, sóval, borssal, Vegetával fűszerezzük, majd 10-15 percig sütjük, pároljuk. Kicsit lehűtjük, és hozzáadjuk az egyik tojást, az áztatott és kifacsart zsemlét meg az apró kockákra vágott almát. Jól összekeverjük, és megtöltjük az előkészített, kicsumázott paprikákat. Kiolajozott tűzálló tepsibe rakjuk, a paradicsomokat felkarikázva a tetejére tesszük...

Bugaci lecsós szelet

Bugaci lecsós szelet

A kenyérszalonna zsírját kisütjük, rádobjuk a kockára vágott kolozsvári szalonnát, s rövid ideig pirítjuk. Ebben a zsiradékban dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, majd meghintjük bőven fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. (Készíthetjük úgy is, hogy a paprikákat sütőben kissé megsütjük, a héjukat lehúzzuk, felcsíkozzuk, s így adjuk a hagymához.) Míg a paprika félig megpuhul, addig forró vízbe mártjuk a paradicsomot, s a miután a héját lehúztuk, feldaraboljuk. Ez is mehet a lecsóba, amit készre főzünk, majd - ha érzünk magunkban elég erőt - csípős paprikakrémmel bolondítunk meg. Személyenként egy-egy szelet tarját befűszerezünk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Currys sertéshús zöldségekkel, wokban készítve

Currys sertéshús zöldségekkel, wokban készítve

A sertéshúst kb. 1,5 cm-es kockákra vágom. Tálba teszem, sózom, curryvel beszórom, és egy kis tejet öntök rá, megy a hűtőbe. A zölségeket vékony, 0,5 cm-es csíkokra vágom, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra. Először a zöldségeket pirítom meg a wokban kevés olajon (egy nagy tálba kiszedem őket), azután a húst a tejjel, végül a húsra, ha a levét elvesztette, ráöntöm a hagymákat...

Kapros-sütőtökös rakottas sertéscombbal

Kapros-sütőtökös rakottas sertéscombbal

A rizst kevés olajban megforgatjuk, felöntjük vízzel, és megfőzzük. Közben a sertéscombot megmossuk, lefejtjük az inas, zsíros részeit, felitatjuk róla a nedvességet, felkockázzuk, mintha pörköltet készítenénk. A tököt megtisztítjuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A sertéshúst előhevített zsiradékon elkezdjük pirítani, megsózzuk, vagy ételízesítővel ízesítjük, és kevés vízzel felöntjük. A kaprot apróra vágjuk, és a húsra szórjuk. Amikor a hús már puhul, hozzákeverjük a tököt, és puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, ebbe teszünk egy réteg rizst, rá a húsos tököt, bevonjuk borssal ízesített tejföllel, majd újabb réteg következik, és a hozzávalókat addig ismételjük, amíg el nem fogynak...

Hirdetés
Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta

Aki szereti a rakott kelkáposztát, az ebben a receptben sem fog csalódni! Rakott kelkáposztát sokféle képpen lehet készíteni, ez egy alaprecept, aki azonban elkészíti, az már garantáltan nem is akarja majd cifrázni a dolgot! Leszedjük a leveleket a káposztáról, levágjuk az elhalt részeket, megmossuk a leveleket. A káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb 20-30 másodperc alatt. Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a rizst, majd a rizs tömegének duplájának megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük. Enyhén besózzuk, majd fedő alatt, közepes hőfokon puhára főzzük a rizst. Ha megfőtt, átmossuk, félretesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A foghagymát megpucoljuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, a vöröshagymát rátesszük, ha a vöröshagyma üvegesre pirult, rátesszük a darált húst, rátörjük a fokhagymát, és összepirítjuk pár perc alatt az egészet...

Székelykáposzta

Székelykáposzta

A Székelykáposzta egy igazán hazai, és igazán kiváló étel. Ez a 'nagy könyv' szerinti recept, természetesen mindenki a helyi szokásnak megfelelően módosíthatja. A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól. A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is...

Töltött káposzta

Töltött káposzta

A töltött káposzta igazi téli étel. Egyrészt azért, mert savanyított káposztából készül, amit általában télen szoktunk fogyasztani, másrészt pedig azért, mert elkészítéséhez a darált sertés húson kívül többnyire füstölt húst, kolbászt és szalonnát is szokás használni. Nyári melegben nem kívánjuk az ilyen ?nehéz? ételt, vagy ha mégis elkészítjük, a zsíros dolgokat jobb, ha kihagyjuk belőle. Ez a nyári töltött káposzta azonban nem az igazi. Hát milyen is az igazi? Erről szól a leírás

Tuti menü