Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vaddisznó receptek - a rokonság jogán képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Vaddisznó receptek - a rokonság jogán - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Vaddisznó receptek - a rokonság jogán
Keresés
Találatok száma - 4 db
Göngyölt vaddisznó, barnamártással, krokettel

Göngyölt vaddisznó, barnamártással, krokettel

A vaddisznócombot úgy vágjuk, hogy egy 2 x 20x 15 cm-es téglalapot kapjunk. Besózzuk és fűszerkeverékkel is megszórjuk. Fehér szalonnából vágunk egy szintén 20 x 15 cm-es, de csak 1 cm vagy vékonyabb téglalapot. Ezt ráhelyezzük a vadhúsra és feltekerjük, hústűvel összetűzzük. Nagy méretű lapos lábasban olíva olajat forrósítunk, majd az összetűzött húst sütni kezdjük benne, forgatjuk, hogy minden oldalon kapjon egy kis pörzs felületet. Ha ez meg van, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje a húst. Az összes fűszerkeveréket a vízbe szórjuk és sózzuk, 30-40 percig főzzük...

Sült vaddisznószelet, zsemlegombóccal, vadasmártással áfonyával

Sült vaddisznószelet, zsemlegombóccal, vadasmártással áfonyával

A vadhúst tisztítás, mosás után 2-3 db-ba vágva enyhén besózzuk és a fűszerkeverékkel minden oldalát beszórjuk. Nagyméretű lapos lábasban olíva olajat forrósítunk és ebben sütjük, közben forgatjuk, hogy szép piros pörzs felülete legyen. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Az összes fűszerkeveréket beleszórjuk és sózzuk, 30-40 percig főzzük, aztán leszűrjük. A levéből mártást készítünk: Lisztet kevés vízzel simára keverünk és szűrőn keresztül hozzáöntjük a vadas léhez...

Vaddisznó comb csipkeízzel

Vaddisznó comb csipkeízzel

A húst sós lében félig készre főzzük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, foghagymát, sárgarépát, gyökeret, egész borsot, babérlevelet, fenyőmagot és felöntjük a vörösborral és puhára főzzük. Tálalás előtt a húst felszeleteljük és reszelt tormát, csipkeízt teszünk mellé...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban

Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban

A bográcsot a parázs felé helyezzük. A füstölt mangalica szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a bográcsban, majd a pörcöt leszűrjük. A friss vagy előző nap kiolvasztott, bepácolt vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, 3-4 dkg-os kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott makói vöröshagymát aranysárgára pirítunk. Rátesszük a süldőhúst, sózzuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Nem kavarjuk, csak rázogatjuk, átdobjuk. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzákeverjük, és tovább pároljuk. A borókabogyót és a babérlevelet kevés borban felfőzzük, és a levét a húsra szűrjük...

Tuti menü