Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tokány képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Tokány - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Tokány
Keresés
Találatok száma - 6 db
Boros-gombás tokány

Boros-gombás tokány

A szalonnát kis kockára vágom, és serpenyőben kiolvasztom. Zsírjában megpirítom a finom kockára vágott gombát meg a felcsíkozott húst, sózom, borsozom, és apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórom. Vizes borral öntözgetve puhára párolom, és tálalás előtt sűrű tejföllel összeforralom. Juhtúrós puliszkával kísérve a legfinomabb!...

Borsós tokány

Borsós tokány

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott setréshúst. 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a lecsurgatott zöldborsókonzervet és a négybe vágott uborkát. Ízlés szerint sózzuk. Mielőtt teljesen megfő, hozzáadjuk a csíkokra vágott virslit is...

Csikóstokány

Csikóstokány

A csikóstokány egy igazi ínyenc csemege. Igazán magyaros, és igazán finom! Aki nem evett még ilyet, annak a csirkepaprikáshoz tudnám leginkább hasonlítani, de ha még nem kóstolta, mindenképpen pótolja be! A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A szalonnát bevagdossuk a bőrén, majd arról egy mozdulattal leválasztjuk. Így a legkönnyebb felvagdalni a szalonnát. A sertéshúst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Hentes tokány

Hentes tokány

A szalonnát kis kockákra vágjuk és mikróban 2-3 perc alatt kisütjük a zsírját. A szalonna zsírját beleszűrjük abba az edénybe amiben az ételt elkészítjük. A hagymát apróra vágjuk és a szalonnazsíron félig megpirítjuk. A félig megpirított hagymához hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Az előzőleg csíkokra vágott húst hozzákeverjük a hagymához és nagy lángon kavargatás közben kifehérítjük. Megsózzuk megborsozzuk....

Mustáros hentestokány hagymás burgonyával

Mustáros hentestokány hagymás burgonyával

Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéscombot, további 3-4 percig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva majdnem puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát, a pritaminpaprikát, az aprított petrezselymet, újból annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és ha a hús puhára főtt, kevés hideg vízzel simára kevert lisztes habarással sűrítjük...

Hirdetés
Zöldborsós tokány

Zöldborsós tokány

A húst megmossuk, hártyás részeit eltávolítjuk, majd ujjnyi vastag, 4-5 centi hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát is felcsíkozzuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A szalonnát üvegesre pirítjuk. Ha nincs elég zsírja, teszünk alá kevés zsiradékot, hozzáadjuk a vöröshagymát, és azzal együtt pirítjuk. Beletesszük a húst, tetejét megsózzuk, frissen őrölt fekete borssal, morzsolt majoránnával, és fokhagymaprésen áttört fokhagymával ízesítjük. Kevés száraz vörösbort öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Ha a levét elfőtte, kevés vízzel, vagy maradék vörösborral pótoljuk...

Tuti menü