Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szűzpecsenye képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Szűzpecsenye - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Szűzpecsenye
Keresés
Találatok száma - 6 db
Csongrádi töltött szűzpecsenye tésztába csomagolva

Csongrádi töltött szűzpecsenye tésztába csomagolva

A szűzpecsenye két végét levágjuk, amelyből brassói aprópecsenye, vagy raguleves készíthető. Az egyik végén késsel felszúrjuk, hogy helyet csináljunk a tölteléknek. A töltelék kolbászhús, ami darált sertéshúsból áll. A hús be van fűszerezve sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, köménymaggal, fokhagymával. A töltelék betöltésére nyomózsákot használunk. Bacon szalonna szeleteket egymás mellé rakunk, úgy, hogy a töltött szűzpecsenyét kellőképpen be tudjuk tekerni vele. A feltekerés előtt a hús megszórjuk sóval, és az ízek fokozása érdekében libamáj szeleteket is teszünk a tetejére. Most következhet a bacon szalonnába szeletek ráhajtogatása...

Fonott szűzpecsenye zöld körettel

Fonott szűzpecsenye zöld körettel

A szűzpecsenyét csíkokra vágjuk (kb. 1x1 cm-re és teljes hosszában a szalonnát ugyan úgy. Összefonjuk úgy, hogy egy szalonna csík mellé közvetlen egy szűzpecsenye csíkot helyezünk. Ebből készítünk 3 párat és a végeit fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük...

Fűszerekben sült szűzpecsenye

Fűszerekben sült szűzpecsenye

Apró kockára vágjuk a kenyérbelet meg a sonkát. Összekeverjük a tojással, sóval, borssal és egy kevés tejjel, hogy formázható legyen. Kis lepényeket formázunk, és félretesszük. Megmossuk, leszárítjuk a húst, eltávolítjuk a hártyáit, bevagdossuk, megsózzuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsákra szedjük, és sós forró vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, a vajjal és a tormakrémmel leturmixoljuk. Ameddig a karfiol fő, kíméletesen elkezdjük sütni a húst...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Leveles tésztában sült szűzpecsenye

Leveles tésztában sült szűzpecsenye

A szűzpecsenyét hártyázzuk le, kenjük be egy evőkanálnyi olívaolajjal. Őröljünk rá borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe pár órára. A megmosott gombákat vágjuk apró darabokra. Serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a gombát, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítsük. Pároljuk addig, míg a párolólevét teljesen el nem párologta. Szórjuk rá a lisztet és pirítsuk vele egy percig. Vegyük le a tűzről, és még melegen dogozzunk bele két tojás sárgáját. A bepácolt pecsenyét serpenyőben egy evőkanálnyi felhevített olívaolajon süssük elő mindkét oldalán. Ha kissé kihűlt, kenjük meg tojássárgájával, halmozzuk a tetejére a gombapépet...

Sertésszűz grillezett almával

Sertésszűz grillezett almával

Sertésszűz, bacon, kakukkfű és sült alma mindez egy fogásba összegyúrva. Egyszerű, finom és elronthatatlan, legalábbis én még soha nem vallottam vele kudarcot. Gyorsan elkészíthető, mégis egy kicsit ünnepi. Az Íz és Itália oldalán megismerkedhetünk az olasz konyhával ezen belül olyan sertéshúst tartalmazó receptekkel melyek a mediterrán ékezési kultúra alapját képezik. Ilyen például a a narancsos karaj, a fügével töltött karaj vagy a sáfrányos kolbászos rizottó. A fényképes, olasz kultúrával, történelemmel kiegészített receptek bemutatják, hogy milyen ételeket érdemes Olaszországba járva kipróbálnunk, vagy akár otthon elkészítenünk ha itáliai ízekre vágyunk.

Hirdetés
Szűzpecsenye vargányamártással

Szűzpecsenye vargányamártással

A szűzpecsenyét megsózzuk, egy kevés olajon elősütjük, majd 220 C-fokos sütőben 8-10 perc alatt világos rózsaszínre sütjük. Palacsintatésztát készítünk reszelt narancshéjjal és sós vízben főtt hajdinával, kisütjük, majd még azon melegében feltekerjük. A hússütő serpenyőben megpirítjuk a gombát a beáztatott mazsolával és a levendulalevéllel, felengedjük kevés balzsamecettel és a borral...

Tuti menü