Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sonka - nemcsak húsvétra képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Sonka - nemcsak húsvétra - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Sonka - nemcsak húsvétra
Keresés
Találatok száma - 4 db
Buciban sült füstölt sonka

Buciban sült füstölt sonka

A füstölt húst egy nagyobb fazékba tesszük, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd a megtisztított hagymával és fokhagymával együtt feltesszük főni. Lassú tűzön gyöngyözve főzzük körülbelül másfél órát, amíg a hús megpuhul. A saját levében hagyjuk langyosra hűlni. Kivesszük a vízből, lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, beletesszük a sonkát és a tésztát ráhajtogatjuk. Késsel kissé bevagdossuk, hogy szép legyen a bucink teteje. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vízzel megkenjük, és lassú tűzön, 140-150 fokon majdnem egy órát sütjük. Amikor kezd pirulni, olajjal vagy zsírral megkenjük a tetejét. Visszatesszük a sütőbe, és most már szép pirosra, ropogósra sütjük...

Így készül a kötözött sonka

Így készül a kötözött sonka

Jó sonkát venni nem kis odafigyelést igényel. Nekünk van pár tippünk, mire kell figyelni, aztán meg is főzzük a zsákmányt. Íme a húsvét főszereplője, a sonka!...A gyors érlelésű példányoknál az okozhat problémát, ha a húsba injektált páclé mennyiségét egy kissé eltúlozzák. Ilyenkor áll elő az a helyzet, hogy a fellógatott húsáruból csöpög a páclé. A leggyakrabban vásárolt sonkaféle, az úgynevezett kötözött sonka, ami a gyors érlelésű kategóriába tartozik. Ez valójában nem egy egész darab hús, hanem - jó esetben - több nagyobb színhúsdarab, amit hájréteggel burkolnak, majd hálóval összekötözik a részeket, pácolják és füstölik. Ha szépen, szabályosan, gondosan van elkészítve, nincs probléma, ilyenkor a hús-zsír aránya megfelelő, és aki nem akar beruházni egy parasztsonkába ebben megtalálhatja a számítását. Azonban ez is lutri, mert a kevésbé lelkiismeretes előállítók szeretik a húst zsírra cserélni a termék belsejében, ami sajnos kívülről nem látható.

Rántott sonka könnyű salival

Rántott sonka könnyű salival

A füstölt sonkát vágjuk fel ujjnyi vastag szeletekre. A szelteket áztassuk be fokhagymás tejbe. Majd pedig forgassuk meg lisztben, tojásban, s zsemlemorzsában, és süssük ki...A salátát tegyük be a hűtőbe érni (kb. 1 óra), majd fogyasztás előtt bele csíkozhatjuk a rántott sonkát is. Fontos, hogy ha már a hús belekerült, akkor ne tegyük el későbbre, különben a panír elázik. Természetesen úgy a legjobb, ha az összeért, hideg salátát a frissensült sonkával tálaljuk.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Tanácsok a sonkához

Tanácsok a sonkához

A füstölt sonkát nem kell hűtőben tartani a felhasználásig, tárolására elég egy hűvös helyiség vagy spájz. Alaposan és lassan kell főzni, ez azt jelenti, hogy ahány kilogrammos az egész sonkánk, annyi óráig kell főzni lassú tűzön. Azért van erre szükség, hogy így minden benne levő baktérium vagy káros anyag elpusztuljon. Amennyiben a sonkát daraboljuk, csökken a főzési idő. Húsvét közeledtén már mindenki elgondolkodik azon, mivel tartsa jól a családját és a vendégeit. Halász János többszörös mesterdiplomás, Tapolcán élő gasztronómustól kértünk tanácsokat, hogy ő hogyan készíti el a sonkát. Ráadásként két igazi húsvéti sonkás recepttel kedveskedik...

Tuti menü