Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sertésről és húsáról képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Sertésről és húsáról - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Sertésről és húsáról
Keresés
Találatok száma - 4 db
A gyapjas sertés: mangalica - videóval

A gyapjas sertés: mangalica - videóval

A mangalica egy gyapjas szőrű sertésfajta, melyet Mangalitsa településen tenyésztettek ki (Osztrák-Magyar Monarchia).... A mangalicát több okból tenyésztették ki, eredetileg főként a szalonnáját és a zsírját használták, ellentétben azokkal a sertésfajtákkal, amiket inkább a húsukért tenyésztenek. A mangalica húsa zsenge, sütéskor is megőrzi zamatát és nem esik össze. Állítólag a mangalica zsírja több telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint más sertésfajtáké. Ennek a könnyebb zsírnak köszönhető, hogy a mangalica húsa sokkal finomabb más sertésekénél...

A hús szerepe a táplálkozásban - fehérjeforrás

A hús szerepe a táplálkozásban - fehérjeforrás

A 'vöröshús' névvel illetett marha-, sertés- és juhhúst emészthetőség szempontjából kedvezőtlenebbnek szokták ítélni, mint a 'fehérhúsnak' számító csirke- és halhúst. Ezzel szemben tudnunk kell, hogy a hőkezelés javítja a hús emészthetőségét azáltal, hogy a denaturálódott izomfehérjék és a feltárt kötőszöveti rostok jobban hozzáférhetővé válnak az emésztőenzimek számára. Az emészthetőség az állat életkorával csökken, idős állatok és vadak húsa marinálással (ecetes pácolással) és hosszabb idejű, lassú hőkezeléssel vagy kukta alkalmazásával tehető porhanyósabbá...A hús az egyik legfontosabb koncentrált, teljes értékű és jó biológiai hasznosulású fehérjeforrásunk. Már napi 50 g hús elfogyasztása is a teljes esszenciálisaminosav-igényünket fedezi, és fehérjeszükségletünknek pedig 20%-át...

A mangalica sertésfajták története

A mangalica sertésfajták története

Noha története alig 150 éves, természetközeli tartásának köszönhetően a mangalica ma a legáltalánosabban elterjedt, nemzeti kincsként tisztelt hazai sertés. Az ősi tájfajtákat csaknem teljesen kiszorította a 19. század közepére, s a keresztezések során végérvényesen átalakította a középkori sertésállományt a Kárpát-medencében. A sikertörténet mozgatórugóinak eredtünk nyomába.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Házisertés

Házisertés

Világszerte számos fajtáját tenyésztik. Nevezetes, ősi jellegű magyar disznófajták a szalontai, a bakonyi, a lengyel (vagy hegyi-) disznó, a tüskés szőrű erdélyi sertés és a mangalica. A világ sertéshús termelésének zömét ma már intenzív tenyésztésű hússertések adják. Egyes fajtáit, pl. a vietnami csüngőhasú sertést kedvtelésből tenyésztik...

Tuti menü