Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sertésmáj képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Sertésmáj - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Sertésmáj
Keresés
Találatok száma - 5 db
Berlini máj hagymás sült almával

Berlini máj hagymás sült almával

Az egész májból szeleteket vágok, folyó vízben leöblítem, és száradni hagyom. A hagymákat megtisztítom, majd felkarikázom. Az almákat vékonyan meghámozom, a magházat kiszúrom, majd nyolc, kör alakú szeletre vágom. A májakat lisztben megforgatom, és egy fakalapáccsal finoman kiklopfolom. A vaj egyharmad részét egy teflonserpenyőben felforrósítom, az almakarikákat halványbarnára sütöm, majd a tűzről félrehúzva melegen tartom. Egy másik serpenyőben a hagymakarikákat barnára pirítom egy kevés vajon, és tálalásig melegen tartom. A maradék forró vajon a májszeleteket 3-4 perc alatt mind a két oldalukon készre sütöm...

Börzsönyi gombás sertésmáj matutkakabátban

Börzsönyi gombás sertésmáj matutkakabátban

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a kockákra vágott hagymát, a fokhagymát és a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezem, megszórom kevés liszttel, és pici vizet öntök rá. A mustárral pikánssá ízesítem. Inkább ragus legyen, mint mártásos. A májat csíkokra vágom, külön serpenyőben, forró olajon megpirítom. Megszórom fűszerpaprikával, borssal és majoránnával, majd egy percig beleforralom a raguba. Sózni csak a legvégén kell, így nem lesz kemény a máj...

Pirított sertésmáj - resztelt máj

Pirított sertésmáj - resztelt máj

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk. Minél több hagymát adunk hozzá annál szaftosabb lesz. Hozzá tesszük a csíkokra vágott sertésmájat, és kb. 5 percig nagy lángon pirítjuk. Borsot majoránnát és pirospaprikát szórunk rá és egy kevés vizet adva hozzá kb. 20 percig fedő alatt pároljuk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Sertésmáj Puskás módra

Sertésmáj Puskás módra

Ezt az ételt egy kis étteremben ettem egy alkalommal. Natúr sertésmáj, amit egy tejfölös-gombás lecsós raguval öntenek nyakon. Nem rossz!...A májat vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd zsíron natúr kisütjük. Amikor készen van, kiszedjük a zsírból. A maradék zsiradékban (ha kell, adunk még hozzá zsírt) elkészítjük a lecsót, amit gombával bolondítunk meg...

Szalonnás sertésmáj

Szalonnás sertésmáj

A füstölt szalonnát félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd bőréig bevágjuk. A sertésmájat ugyancsak félujjnyi vastagra vágjuk, frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával, aprított majorannával megszórva fűszerezzük és a szalonnával együtt a forró grillen pirosra sütjük. Sülés közben egy csipesszel megfogjuk a szalonnát, és a sülő zsírjából egy keveset csöpögtetünk a májra...

Tuti menü