Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sertéshús és tészta képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Sertéshús és tészta - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Sertéshús és tészta
Keresés
Találatok száma - 5 db
Aranyifjak kedvence

Aranyifjak kedvence

A spagettit olajos, sós vízben kifőzzük. Közben kevés olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd borssal és ételízesítővel ízesítjük. Hozzáadjuk a darálthúst és a majorannát, és tovább pirítjuk. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát.

Bakonyi palacsinta

Bakonyi palacsinta

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és forró olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a darált húst, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, amíg a hús kifehéredik. A zöldpaprikát felkarikázzuk, és 1 cikkekre vágott paradicsommal együtt fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Amíg a hús puhul, elkészítjük a palacsintatésztát...

Hússal rakott penne

Hússal rakott penne

A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára. Pirítjuk az olaj felén a bacont, majd a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hazzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, lefedve pároljuk. 15 perc után lezárjuk a lángot, hozzáadjuk az újhagymát, összekeverjük. Amíg a hús párolódik, kifőzzük a tésztát sós vízben, al dente...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Sonkás lángos

Sonkás lángos

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, csipet cukorral megkelesztjük. A lisztet mély kavarótálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt, áttört burgonyát, egy kanál olajat, és langyos, sós tej hozzáadásával keményebb galuskatésztának megfelelő tésztát kavarunk. Jól felverjük. Tetejét liszttel meghintjük, ruhával letakarva kb. 1 óra hosszat kelesztjük. Ha a tészta kétszeresére megkelt, az olajat palacsintasütőben megforrósítjuk. Tejföllel kevert őrölt sonkával vagy főtt füstölt tarjával töltjük a lángosokat, és azonnal sütjük.

Sült májas lepény

Sült májas lepény

A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, belemorzsoljuk a vajat, a liszt közepébe kis mélyedést vájunk, beleöntjük a langyos vizet, majd az egészet jól összedolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Többször megsodorjuk, hogy a sikértartalma miatt rugalmas legyen. Hideg helyre tesszük, és háromnegyed órán keresztül pihentetjük, majd a lepényformára nyújtott tésztát 160º C-ra melegített sütőben készre sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A májat szeletekre vágjuk, és forró vajban megsütjük. Egy másik serpenyőben vajat hevítünk, és megpirítjuk benne a megtisztított és szeletekre vágott csiperkegombát. Amikor a gomba barnulni kezd, jól összekeverjük, és hozzáadjuk a sült májszeletekhez. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és erős lángon tovább pirítjuk...

Tuti menü