Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Malachús képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Malachús - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Malachús
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bőrös malac körtés lila káposztával

Bőrös malac körtés lila káposztával

A zsiradék felén aranybarnára karamellizáljuk a cukrot. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, és rátesszük a köménymagot meg a vékony csíkokra vágott káposztát. Megsózzuk, meglocsoljuk az ecettel, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor majdnem készen van, hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb kockákra vágott körtét. Ezzel már csak pár percig pároljuk, hogy a körte ne főjön túlságosan puhára. A húsba éles késsel nagyobb rést vágunk, besózzuk, azután megtöltjük káposztával. A bőrét sűrűn bevagdossuk, hogy könnyebb legyen majd szeletelni. Kiolajozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a 140 fokos sütőben, fólia alatt, gyakori locsolgatás mellett - a hús vastagságától függően - körülbelül 1,5 óra alatt megpároljuk...

Bőrös malacpecsenye leveles tésztával

Bőrös malacpecsenye leveles tésztával

A malac bőrét beirdalom, majd az apróra vágott, friss zöldfűszerkeverékkel jó alaposan bedörzsölöm. A többi fűszerrel (sóval, borssal, köménnyel, összetört fokhagymával) és a cikkekre vágott hagymával megszórom. Aláöntöm a zsírt vagy olajat, s a sörbe mártott füstölt szalonnával folyamatosan kenegetve - attól függően sűrűn, hogy mennyire sül, a vége felé gyakrabban - kb. 45-50 perc alatt omlósra, ropogósra sütöm. A malacpecsenyét a gombás kosárkákkal és paradicsomos raguval együtt tálalom, friss fűszernövénnyel díszítem...

Sörös-köményes malachús

Sörös-köményes malachús

A malachúst megmossuk, bőrét mélyen bevágjuk, nyugodtan beleszaladhat kicsikét a húsba is. Besózzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát késes betétű robotgéppel finomra aprítjuk. Összekeverjük a 2 tk. köménymaggal, a sóval és borssal. Bátrak chilit is karikázhatnak bele, de Zuram nem bírja a csípőset. A hagymás masszát alaposan belemasszírozzuk a húsba, jusson bőven a mélyedésekbe is! Bőrös oldalával felfelé római tálba tesszük, aláöntünk 2 dl sört...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Sült bőrös malacpecsenye

Sült bőrös malacpecsenye

A bőrös részt kockásra bevagdossuk a húsig, enyhén besózzuk (bemasszírozzuk a sót). Összekeverjük a kenőpác alkotórészeit és minden oldalról bekenegetjük vele a husikat. Főleg a bőrös részre jusson bőven. Egy nagy tepsiben megágyazunk a húsnak vékonyra szelt húsos szalonna szeletekkel, arra fektetjük a húst és a tetejére is teszünk a szalonnából. A hús a tepsi közepén feküdjön, köréje pedig fél centisre karikázott krumplit halmozunk, melyet előtte sóztunk, borsoztunk és kevés olajjal összeforgattunk, hogy ne tapadjon a sülésnél össze. Fóliával letakarjuk az egészet és kis lángon 1,5-2 órát pároljuk, míg puha nem lesz...

Újesztendei malac

Újesztendei malac

A malachúst irdalja be a bőrös oldalán 2-3 centiméterenként, jó mélyen. Minden egyes bevágást - az ujját használva - dörzsöljön be Vegetával. Ezután egyes irdalásokba tegyen egy-egy csík szalonnát, a következőkbe egy csík fokhagymát, és így folytassa, váltogatva a szalonnát és a fokhagymát. Ha végzett, sózza és borsozza be a húst minden oldalán. A kukta teflonos edényébe tegye bele a margarint (vagy az olajat), az irdalásból esetleg kimaradt szalonna csíkokat, a sárgarépa kockákat, az aszalt gyümölcsöket (vagy a szárított gombát). Ezek tetejére helyezze el a malachúst. Öntse rá a fehér bort és a kimért vizet. Helyezze rá a kuktára a fedelet. Ügyeljen, hogy a kukta tetején a biztonsági szelep zárt pozícióban legyen...

Tuti menü