Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Leves - sertés receptek képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Leves - sertés receptek - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Leves - sertés receptek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Babos orjaleves

Babos orjaleves

A füstölt orját megmossuk, ízlés szerint - hogy veszítsen a füstölt-sós ízéből - még forrásban lévő vízben is átmossuk. A szárazbabot és a füstölt húsos csontot előző este együtt beáztatjuk. A sárgarépát és a gyökeret megtisztítjuk, megmossuk, az egyik fej hagymát apróra vágjuk. A babot és az orjacsontot a hasábokra vágott zöldségekkel, a zeller zöldjével, a finomra vágott fokhagymával és vöröshagymával, sóval ízesítve puhára főzzük...

Borsós raguleves csurgatott tésztával

Borsós raguleves csurgatott tésztával

A borsót kifejtjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. A pórét megmossuk, karikákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Akkor sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, és kb. 1 l vizet öntünk hozzá. Felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a répát, majd 10 perc múlva a borsót és a pórét is...

Csülkös babgulyás

Csülkös babgulyás

A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, diónyi darabokra összevágjuk. 5 percre feltesszük főni, hogy a füstös íze elmenjen, és ne legyen túl sós. Ezt a vizet ne használjuk fel a főzéshez. A csülköt nagyobb edénybe tesszük, hozzárakjuk az előző este beáztatott tarkababot, a megtisztított, megmosott és csíkokra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a vöröshagymát, és a kockára vágott burgonyát. Tehetünk bele kevés piros aranyat, és ízlés szerint cseresznyepaprikát. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a csülök és a bab puha nem lesz. A felhevített zsíron bő paprikás-fokhagymás rántást készítünk, és besűrítjük vele a levest. A tojásból, lisztből csipet sóval kemény csipetketésztát gyúrunk. Vizet nem teszünk bele...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Csülkös káposztaleves

Csülkös káposztaleves

A füstölt csülköt alaposan megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. A savanyú káposztát átmossuk, majd a húslevesbe téve lassú tűzön főzzük. Mikor a csülök megpuhult, kiemeljük főzőlevéből, kicsontozzuk, és 2-3 centis kockákra daraboljuk. A főzőléből egy keveset hozzáöntünk a káposztához. Ízesítjük morzsolt majoránnával, babérlevéllel, szűrt citromlével...

Holland feles-borsó leves

Holland feles-borsó leves

Ha szereted a csülkös bablevest, de szeretnél már valami változatosságot vinni ezen a fronton a konyhába, akkor jó választás lehet ez a Hollandiában nagyon népszerű feles-borsóból és csülökből készült ízletes, laktató leves. A hollandok csak Erwtensoep-nak nevezik, de nálunk biztosan nem ezek a kimondhatatlan néven lesz népszerű

Hirdetés
Savanyú májleves

Savanyú májleves

A sertésmájat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet. Megvárjuk, amíg felforr, majd lassú tűzön fél óráig tovább főzzük. Elkészítjük a rántást: felhevített olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, megszórjuk liszttel, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A máj főzőlevéből kiveszünk 2 merőkanállal, és felengedjük vele a rántást. Szűrőkanál segítségével a levesbe szűrjük, hogy a hagyma ne kerüljön bele. Egyet forralunk rajta, utána ízesítjük sóval, kevés citromlével...

Tárkonyos malacleves

Tárkonyos malacleves

A malachúst megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A vöröshagymát felhevített olajban megdinszteljük, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és együtt pirítjuk tovább, megvárva, míg a hús kifehéredik, majd felöntjük 1 liter vízzel. A sárgarépát a fehérrépával együtt megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük...

Tuti menü