Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fortélyok a konyhába sertéshús mellé képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Fortélyok a konyhába sertéshús mellé - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Fortélyok a konyhába sertéshús mellé
Keresés
Találatok száma - 3 db
A hús előkészítésének műveletei

A hús előkészítésének műveletei

A hús csontozása - ezt is videón nézheted meg, hidd el érdemes, mert nem is olyan bonyolult...A hús szeletelése - Fontos, hogy jól fogd le a húst szeletelés közben. Használj kesztyűt. Vágás előtt mindig élezd meg a kést. Egy normális szelet vastagsága kb. 1 ujjnyi. A hús klopfolása - A konyha fejezetben említettem, hogy a tekercsben kapható műanyag fólia milyen remek segítség ennél a mozzanatnál. Egy ebédre való húst, gond nélkül kibír. Csak akkora darab kell, amennyi eltakar 2-3 szeletet. Felfogja az ütést, ha esetleg terápiás jelleggel vered a húst. A klopfolás lényege, hogy fellazítsuk a rostokat pácolás vagy sütés előtt. Az ütések középről induljanak kifelé. Nem vagy szaki, de olyan a mozdulat, mintha egy félig bevert szög fejét próbálnád leütni. Egy kicsit nyújtod is a húst közben. Csirke mellet maximum ököllel, a pulyka esetén egy helyre csak egyszer üss. Sertés karajnál elég két kör, de a tarja esetén több, erősebb ütésre van szükség. A zsírral sűrűn átszőtt hús határozott lazítást igényel. Ha szeletelés közben nagyobb zsírdarabokra bukkansz, akkor azokat egyszerűen vágd le... Videók segítségével ellesheted a technikákat.

Hogy össze ne menjen a sült karaj

Hogy össze ne menjen a sült karaj

A párolt húsok elfőtt levét csak nagyon kevés, egy-két evőkanál forró vízzel pótoljuk. Ehhez hasonló jótanácsok. Párolás előtt a hússzeletek mindkét oldalát pirítsuk meg hirtelen, erős lángon, így a fehérje kicsapódása megakadályozza, hogy értékes leve kifolyjon párolódás közben. Sohase szúrjunk villát a húsba, mert a leve kifolyik és kiszáradhat. A hússzeletet csak közvetlenül sütés előtt sózzuk meg, különben a só kioldja a nedveket, és száraz, rágós lesz...

Sertés a javából: mit hol találunk?

Sertés a javából: mit hol találunk?

Dagadó, tarja, karaj - Íme, egy kis áttekintés, hol találhatók a sertés különböző részei, és melyik hozzávalóból milyen finom étel készülhet...Tarja - Nevezhetjük a disznó félbehasított nyakának', a férfiak egyik nagy kedvence, hiszen szaftos flekkenek, frissensültek készülhetnek belőle. Megsüthetjük egyben, illetve ránthatjuk, de füstölve is kiváló. Jó kolbász-alapanyag lehet. Hosszú és rövid karaj - Bordának és kotlettnek is nevezik, a rövid karaj a farok felőli, a hosszú a fej felőli rész. Süthetjük szeletben és egészben, tölthetjük, de rántva és füstölve is finom. Aprópecsenye hozzávalójaként is megvásárolhatjuk...

Tuti menü