Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Disznótoros képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Disznótoros - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Disznótoros
Keresés
Találatok száma - 6 db
Disznótoros rakott káposzta

Disznótoros rakott káposzta

A káposztát néhány vágással rövidebbre vágjuk, és ha túl savanyúnak találjuk, egy kicsit átmossuk. Egy lábasban olajat melegítünk, beledobjuk a káposztát, pár percig pirítjuk. Babérlevéllel ízesítjük. Hozzáöntünk 2-3 dl vizet és puhára pároljuk (kb. 30 perc). Ezalatt a rizst megfőzzük, a hurkát felkarikázzuk. (Nálam mélyhűtött hurkából készült, így könnyen lehúztam a héját, mert azt nem nagyon szeretem.) Egy kb. 25x30-as magas tepsit olajjal kikenünk. Belefektetjük a káposzta bő 1/3 részét. Egyenletesen szétosztjuk rajta a rizst. Ráhelyezzük a hurkakarikákat. Egy kevés tejföllel megkenjük...

Disznótoros receptek

Disznótoros receptek

A disznóölés időszaka november 30-tól, András napjától februárig tart. Hideg időben ugyanis biztonságos az állat bontása, ilyenkor a húsok jól kiszellőznek, nem kell félni a befülledésétől, romlásától. De együnk-e egyáltalán disznóhúst, ha ismerjük a nem éppen kedvező élettani hatásait? Egészségesek számára, sok zöldség- vagy salátafélével alkalmanként igen is fogyasztható.

Disznótoros vegyes salátával

Disznótoros vegyes salátával

Vidéken még mindig nagy a szokása a háztáji disznóvágásoknak. Szerencsére, mi is több helyről kapjuk télen a házi kolbászt, hurkát. Ebben a disznótoros receptben a kolbászhoz, és májas hurkához, citromos-olívás vegyes salátát ettünk.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Hurkakészítés

Hurkakészítés

A disznóvágás egyik legfinomabb terméke a hurka. A disznó minden részét fel lehet használni és ebben nagy szerepe van a hurkakészítésnek. A jó disznóölés szinte kidobott részek nélkül fejeződik be. A hurkákat mindig lazán töltsük a hurkabélbe, mert különben az abálásnál, illetve a sütés folyamán könnyen kirepedhet. Az abalé hőmérséklete semmiképpen ne lépje túl a 90 Celsius fokos hőmérsékletet. Nem szabad forrnia. Így nem repednek ki a hurkáink. A hideg lébe tegyük a hurkát és inkább a lével együtt melegedjen fel, így biztosan nem reped ki. Általában az abalében főzik ki a hurkákat, amelyben a húsok is főttek. Jó fűszeres, zsíros lé. Használhatjuk a hurka hígítására, de el szokták rakni ételkészítésre is (például sváb töltöttkáposzta). Sok helyütt a megmaradt másik disznó(k) moslékjába kerül. Régen levesekhez is felhasználták...

Laktató fogások Fásy-módra

Laktató fogások Fásy-módra

Kedves Olvasó! Köszönöm, hogy hétről hétre figyelemmel kísérik és elkészítik receptjeimet. Nagyon jó érzés tölt el, hogy a Zeneexpressz turnéján a zenei élmények mellett teret kap a gasztronómia is, hisz tudják, mindkettő közel áll a szívemhez. Legutóbb Újszentmargitán léptünk fel a böllérversenyen, ahol Csetneki Csaba polgármester úr nagyon finom disznóságokkal' vendégelt meg bennünket. A mai menüsoromat neki is ajánlom tiszteletem jeléül. Fásy Ádám...Rakott savanyú káposzta Ádi módra - Betyárleves gyomai módra - Csöröge

Hirdetés
Ősz végi malacságok

Ősz végi malacságok

A disznótor szezonja november végétől (András naptól) január végéig tart, de ez természetesen nem szentírás, sokan már töltik a kolbászt és a hurkát és rakják el télire a finom malacságokat... Ha a disznótorra gondolunk, mindenkinek egy nyüzsgő, zajos udvar ugrik be elsőre, ahol lázas munka folyik, és mindenki jól tudja a saját feladatát, szerepét. A forgatagban van hely a sok szomszédok, rokonok és háziak számára, és mint egy színdarabban, mindenki teszi a dolgát, és pontosan tuja, mikor mi következik, mit kell csinálnia. A szétbontás után a tartósító műveletek szerint csoportosítva haladnak végig a különféle párhuzamos tevékenységeken (tartósítás, pácolás, stb.), a végtermékek alapján a a legismertebb a hurka-kolbász készítés. Munka közben enni is kell - A nehéz munka mellett az evésre és ivásra is gondolni kell: elsőként a hagymán pirított vérből falatozik a társaság. Utána a hurka következik, majd ebédre leves és frissen sült malacpecsenye kerül az asztalra, és az asszonyok közben elkészítették a hájas pogácsát. Olyan gazdag, laktató ételeket ajánlunk, melyek a torból elhozott alapanyagokból, de akár most, a hentestől megvásárolt húsból és kolbászból is elkészíthetők....

Tuti menü