Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csülök, köröm képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Csülök, köröm - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Csülök, köröm
Keresés
Találatok száma - 5 db
Babos csülök fehérborban

Babos csülök fehérborban

A csülköt előző nap megfőztem, levében félpuhára pároltam a beáztatott babot. Másnap a csülköt kicsontoztam, a zsiradékot félreraktam. A húst és a bőrt kisebb darabokra kockáztam, s ezt terítettem az agyagbogrács aljára. Erre került a felszeletelt hagyma, a szétlapított fokhagyma, a felkarikázott répafélék, a zeller, a kettétépett paprika, az apró kockákra vágott paradicsom és persze a főtt bab. Majd néhány csipet tárkony, majoránna, őrölt paprika, bors és só következett, végül az egészet felöntöttem két deci fehérborral...

Bajor csülök

Bajor csülök

A csülköt sóval, borssal, babérlevéllel, hagymával és fokhagymával fűszerezett lében félpuhára előfőzzük, majd 200 fokos sütőben, sörrel locsolgatva ropogósra (kopogósra) sütjük. A kockákra vágott füstölt szalonnán megpirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a savanyú káposztát, sóval, borssal, fokhagymával, babérlevéllel, köménymaggal ízesítjük, majd 2 dl száraz fehérborral puhára pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és forró olajban megsütjük...

Böllérköröm

Böllérköröm

A fűszeres főzővízben a megtisztított körmöket kb. 2 óra alatt puhára főzzük. Lecsepegtetve hűlni hagyjuk, majd óvatosan kicsontozzuk. A szalonnát igen apróra vágjuk, kisütjük, majd a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta. A kisebb csíkokra szelt májat rátesszük, megborsozzuk. Majoránnával és aprított petrezselyem zöldjével fűszerezzük. Jól megpároljuk, majd lepirítjuk, kevés sóval meg a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd összekeverjük a 3 felvert tojással. Ezt a masszát a csontok helyére töltjük. A körmöket egyenként jó szorosan betekerjük, összekötjük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Csülkös pacal

Csülkös pacal

A megtisztított pacalt feltesszük főni. Sót, őrölt borsot, kockára vágott hagymát és 5 gerezd fokhagymát melléteszünk a vízbe. Ebben kb. 2 óráig abáljuk. Amikor kész, kivesszük a léből, és tetszőleges csíkokra felvágjuk / 1 x 5 cm-esre szoktam /, ha egy picit már meghűlt. A csülköt bőrrel együtt kockára vágjuk. 2 hagymát felkockázunk, és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, és pirospaprikát keverünk bele, felöntjük vízzel...

Csülök pékné módra

Csülök pékné módra

A csülköt megmossuk, és egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.1ek. sót 2 babérlevelet 1 gerezd fokhagymát és néhány szem egész feketeborsot is teszünk a vízbe. 2-3 órát főzzük hogy a hús megpuhuljon. Amíg a hús fő megpucoljuk a krumplit és megtisztítunk 3 fej hagymát. A krumplikat egészben, vagy nagy cikkekben egy tálba rakjuk meglocsoljuk olajjal, sót, borsot, ételízesítő szórunk rá és az egészet összeforgatjuk...

Tuti menü