Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Comb, oldalas, dagadó vagy lapocka képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Comb, oldalas, dagadó vagy lapocka - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Comb, oldalas, dagadó vagy lapocka
Keresés
Találatok száma - 5 db
Barbecue oldalas

Barbecue oldalas

Az apróra vágott vörös- és fokhagymát vajon üvegesre pároljuk, majd narancslével felengedjük, hozzákeverjük a ketchupot, a mézet és a szóját, végül sót, borsot és chili port teszünk bele. Hagyjuk kihűlni, majd az előkészített oldalast bepácoljuk, és legalább fél napig így hagyjuk érni...

Borban párolt sertéscomb

Borban párolt sertéscomb

A vegyes zöldséget, a paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük, a fokhagymát szétnyomjuk. A sertéscombot sózzuk, őrölt köménnyel befűszerezzük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A húst tepsibe rakjuk, és rátesszük a zöldségeket. Rácsepegtetjük az olajat, felöntjük a borral, és a sütőben puhára pároljuk, majd pirosra sütjük. A spárgát lecsepegtetjük. A szőlőt leszemezzük, megmossuk...

Egybensült sertéscomb

Egybensült sertéscomb

Hazafelé beugrasz a kedvenc hentesedhez és kérsz tőle 1 kg sertéscombot (mondd: a dióját kéred, rögtön tudja vágod az ügyet (!) és szép húst kapsz). Hazaérve gyorsan bekapcsolod a sütőt a legmagasabb fokozatra, előkapsz egy tepsit, öntesz bele olajat és vizet, megsózod, ráhelyezed a húst, azt is megsózod. Beteszed a forró sütőbe és elmész átöltözni. 10 perc múlva visszaszaladsz és takarékra kapcsolod a sütőt (100 fokra). Nyugodtan intézzd tovább a tennivalóidat még legalább fél óráig, aztán pucold meg a hagymát, vágd négybe és a paradicsomot is, tedd a hús mellé. Ha elfőtt a víz önts még rá...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Fokhagymás oldalas sült almával

Fokhagymás oldalas sült almával

A húst megmossuk, leszárítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütőben 2. fokozat) előmelegítjük. A paprikakrémbe belekeverjük a fűszereket, a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük. A húst mindenhol jól bedörzsöljük vele. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5-2 órát sütjük. Ha az oldalas már puha, a megtisztított hagymát és a héjas almát cikkekre vágjuk, az alma magházát eltávolítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) melegítjük, a hagymát és az almát a hús mellé tesszük, és még 5-10 percen át sütjük, hogy az alma is átsüljön...

Sertésdagadó sörös töltelékkel

Sertésdagadó sörös töltelékkel

A dagadó nem más, mint a sertés hasfala. Alkalmas vagdaltnak, gulyáshoz, töltött káposztának, töltve, kolbásznak, tokánynak, pörköltnek és egyben sütve... A dagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk és félretesszük. (Vásárláskor a hentest megkérhetjük, hogy szúrja fel a dagadót nekünk.) A zsemléket sörbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A megmaradt sört félretesszük. Elkészítjük a tölteléket. A hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. A fokhagymát fokhagymatörőn áttörjük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a sörben beáztatott zsömlékhez keverjük. Beletesszük a tojásokat, kevés bazsalikomot, csipetnyi borsot, sót adunk hozzá. Lassan összegyúrjuk. Ha a massza lágy lenne, zsemlemorzsát adunk hozzá...

Tuti menü