Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tarja képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Tarja - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Tarja
Keresés
Találatok száma - 8 db
Cigánypecsenye Cimbalmos módra

Cigánypecsenye Cimbalmos módra

A tarját szeletekre vágjuk, kiverjük, sóval, borssal, mustárral megkenjük, és olajban mindkét oldalát elősütjük. Közben a sárga- és a fehérrépát gyufaszál vékonyságú darabokra vágjuk, s hozzáadjuk a tarjához. Ízlés szerint fűszerezhetjük még mustárral, fokhagymával, s ebben a lében pároljuk puhára a húst - méghozzá úgy, hogy a zöldség kicsit roppanós maradjon. Liszttel megszórva besűrítjük a mártást...

Cigánypecsenye fóliás burgonyával

Cigánypecsenye fóliás burgonyával

A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és félretesszük. A pácléhozzávalókat összekeverjük. A hússzeleteket egyenként bekenjük a páclével, és tálba rakjuk. Betesszük a hűtőbe, és másnapig érleljük...

Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával

Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával

A tisztított fokhagymagerezdeket kevés vajon pirítjuk. Fehérborral felöntjük és bepároljuk. Így félretesszük, és hűlni hagyjuk. A tarját éles késsel megszurkáljuk. A bepárolt fokhagymát beledugdossuk a zsebecskékbe. Durvára őrölt borssal, majoránnával, sóval megszórjuk. Serpenyőben szépen megsütjük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Káposztás tepsis tarja

Káposztás tepsis tarja

A tarját megmosom, kiklopfolom és fűszerezem sóval, borssal. Ezután egy tepsit kikenek olajjal és beleterítem a kimosott, kinyomkodott savanyú káposztát. Megszórom sóval, borssal és őrölt köménnyel. Ezután ráteszem a hússzeleteket, letakarom alufóliával és 1 órán át sütöm 180 fokos sütőben...

Mustáros-hagymás tarja

Mustáros-hagymás tarja

Elkészítjük a pácot: összekeverjük a mustárt, az olajat, és a grillfűszerkeveréket (a mennyiségek ízlés szerint). A pácban jól megmártjuk a hússzeleteket, és lezárt tasakba tesszük őket, úgy be a hűtőbe 2-3 órára. A krumplit kockákra vágjuk. Egy tepsi aljára vöröshagyma karikákat teszünk, rá egy adag krumpli, az apróra vágott fokhagymát pedig közészórjuk (minden réteg pakolása után sózzuk-borsozzuk). A tetejére a hússzeleteket rakjuk, a maradék pácot rálocsoljuk. Lefedjük fóliával, és az előmelegített sütőbe betesszük...

Hirdetés
Rácos, fóliás tarja

Rácos, fóliás tarja

A tarját egyenként nem túl vékonyra kiverjük, széleit és inas részeit éles késsel bevágjuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk. Négy alufólia lapot kiterítünk, olajjal megkenjük, a tarjaszeleteket ráfektetjük. A mustárt a Piros Arannyal összekeverjük, majd a húsra kenjük. A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, a paprikákat kicsumázzuk. A hagymát vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük, a paprikát meg a paradicsomot valamivel vastagabb karikákra vágjuk, és ebben a sorrendben a húsra rakosgatjuk.A tejfölt a pirospaprikával meg a borssal fűszerezzük, a rakottas tetejére locsoljuk. A fóliát ráhajtjuk - akkor jó, ha fölül összefogjuk, így nem ragad a tejfölbe -, és tepsire rakjuk.

Tarjaszeletek rozmaringos körtével

Tarjaszeletek rozmaringos körtével

Először is a sütőt kapcsoljuk be 200 fokra és betesszük a lesúrolt krumplikat sülni. A tarját kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral vékonyan lekenjük. (Ez akár előző este is elkészíthető, de nálam a hétköznapokra nem ez jellemző.) A körtéket kettévágjuk, magházukat kivájjuk. A mélyedésekbe egy fél teáskanál vajat teszünk, megszórjuk apróra vágott hagymával, kevés sóval, borssal, rozmaringlevelekkel. Beletesszük őket egy kis tepsibe, aláöntjük a bort és már mehetnek is a sütőbe a krumplik mellé...

Tarjatekercs

Tarjatekercs

A tarjaszeleteket belső oldalukon megsózzuk és megborsozzuk, majd megkenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk, az uborkát felszeleteljük. A füstölt szalonnát rátesszük a hússzeletekre, erre helyezzük az uborkát és a hagymát. A húst feltekerjük, és hústűvel rögzítjük. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadunk 1 evőkanál vajat, felolvasztjuk, majd a tekercseket minden oldalról megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, hirtelen megpirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. Lefedve 25 percig főzzük...

Tuti menü