Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karaj képes leírás - Sertés receptek.tlap.hu
részletek »

Karaj - Sertés receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sertes-receptek.tlap.hu » Karaj
Keresés
Találatok száma - 11 db
A tökéletes rántott hús

A tökéletes rántott hús

A jelenlegi gasztronómia main stream nem sokra becsüli a bundázást. Pedig Magyarországon a mai napig a legnépszerűbb ételek közé tartozik a rántott hús...Az alapok egyértelműek, ezeken kívül azonban úgy érezhetjük magunkat, mint Simonffy András író Igazi lecsó című elbeszélésének hősei, a három Nobel-díjas - az író, a biológus és a fizikus -, akik nem tudnak dűlőre jutni, hogy is készül az igazi lecsó. Nem véletlen, mert a rántott hús is, ahány ház annyiféle módi. Nézzük először a húst. A bécsi szelet - azaz a Wiener Schnitzel - bár egy, a sokféle rántott hús közül, mégis csak abban az esetben méltó erre a névre, ha száz napos borjú húsából készül! Diót, frikandót, felsált, esetleg alaposan megtisztított lapockát használnak hozzá. Ilyen állat pedig Magyarországon alig-alig kerül kés alá. Az oka nyilvánvalóan anyagi természetű: egy ilyen borjacska kevéske húsát aranyáron mérnék. A hazai piacokon kapható borjú többnyire már legalább kétszer száz napos. Igazából alkalmatlan arra, hogy belőle valódi, finom, omlós bécsi szelet készüljön. Ezért aztán borjú helyett leginkább sertésből készül a bundázott szelet, és ekkor már rántott hús lesz a neve - ez Bécsben a Wiener Schnitzel Art.

Almás-májas szalonnával töltött karaj

Almás-májas szalonnával töltött karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott csirkemájat, és a meghámozott, ugyancsak kockákra vágott almát. A tölteléket ízlés szerint megsózzuk, azután a karajszeletekre halmozzuk. A húst félbehajtjuk, és hústűvel megtűzzük. A vajat egy lábasban felmelegítjük, beletesszük a meghámozott, lereszelt sütőtököt, és egy kicsit megpirítjuk. ...

Ananászos sonkás karaj

Ananászos sonkás karaj

A burgonyát héjában megfőzzük, hosszában kettévágjuk, és egy tepsire tesszük. A serpenyőben olajat hevítünk, a kiklopfolt karajt sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát félig megsütjük. A húsokat a burgonyákra tesszük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Bence mustáros kedvence

Bence mustáros kedvence

A csont nélküli, vékony karajszeleteket enyhén kiklopfolom, besózom, mustárral bekenem. A sajt háromnegyedét vékonyan felszeletelem, a maradékot megreszelem. A héjában főtt burgonyát megtisztítom, felkarikázom. A meghámozott almát vékonyan felszeletelem. Teflonserpenyőben, forró olajon a húst hirtelen megpirítom. Az olajat félreteszem. A hozzávalókat egy jénai tálban lerakom a következőképpen: a tálat kevés olajjal meglocsolom, a felkarikázott krumplit sorba rakom, megsózom, beborítom az almaszeletekkel, rásimítom a tejfölt. Arra kerül egy szelet hús, meghintve grill fűszerkeverékkel, egy vékony szelet sajt, egy szelet főtt, füstölt tarja - mindaddig, amíg el nem fogy...

Búzamagos-napraforgómagos töltött karaj

Búzamagos-napraforgómagos töltött karaj

A sertéskarajt megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában két-három helyen bevágjuk, és klopfolóval laposra veregetjük. Sóval, borssal beszórjuk. A búzát enyhén sózott vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, leöblítjük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, összekeverjük, és kicsit hűlni hagyjuk. A hagymához keverjük a kinyomkodott zsemlét, az előfőzött búzát, a napraforgómagot, a tojást, a petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, csípős paprikát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A kiklopfolt húsra rúd alakban rátesszük a tölteléket, feltekerjük a húst, és konyhai zsineggel jó szorosan összekötözzük...

Hamisított kasseli karaj

Hamisított kasseli karaj

Németországban, egy barátságos kisvendéglőben történt, hogy életre lobbant a múltam. Kasseli karajt szolgáltak fel - ami nevével ellentétben nem Kassel, hanem Berlin városából származik, a feltaláló hentesmestert hívták Casselnek -, s ez az enyhén füstölt, omlós hús hirtelen megváltoztatta a világot...A titok abban áll, hogy a karajt lényegében sütés közben füstöljük meg, s ehhez a művelethez jó minőségű, nem túl száraz és nem túl paprikás füstölt kolbász szükségeltetik. Ha létezik ilyen...Két edényre lesz szükségünk. Egy kis fedeles serpenyőben megfőzzük a három-négy centiméteres darabokra vágott kolbászt, kevés vízben, fél óra alatt, míg szinte zsírjára pirul. Ettől a száraz kolbász ismét megpuhul, nedvességgel telik meg, vagyis az történik, amit a drága arckrémek reklámjai is ígérnek. Itt azonban a hatás tutibiztos...

Mustáros, szalonnával töltött karaj

Mustáros, szalonnával töltött karaj

Finom, laktató és a megszokottól kicsit eltérő. Próbáld ki a mustáros karajt szalonnával töltve! A salátához a meghámozott retket uborkaszeletelőn gyaluljuk le, a megtisztított újhagymát pedig karikázzuk fel. A leöblített salátaleveleket töröljük szárazra, és tépkedjük falatnyi darabokra. Az ecetet ízesítsük sóval, borssal és kb. 1/2 teáskanál cukorral. Keverjük bele az olajat, majd adjuk hozzá a retket, az újhagymát és a salátát. Teflonserpenyőben, zsiradék nélkül süssük ropogósra a szalonnaszeleteket. A kiklopfolt húst sózzuk, borsozzuk meg, kenjük meg a mustárral, és mindegyikre fektessünk 1-1 szelet szalonnát. Végül hajtsuk össze, és rögzítsük fogvájóval...

Szilvával töltött bőrös karaj

Szilvával töltött bőrös karaj

Ez egy saját receptem, amit gyakran készítek a családnak, legnagyobb örömükre. Sütés közben a maradék aszalt szilvának már neki is rontanak a gyerekek, és alig várják, hogy kisüljön a karaj! Bőrös karaj bőrét két irányba bevagdossuk.Húsréteg közepébe oldalt egy késsel végig lyukat szúrunk, ebbe aszalt szilvát tömködünk. Olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük.Bedörzsöljük a karajt a sóval, a tetejére hagymát, és zöldfűszereket aprítunk. Ízlésünknek megfelelően tehetünk hozzá fűszereket, szójaszósszal, balzsamecettel meglocsoljuk. Végül barna sört öntünk alá...

Tejes karaj fokhagymás burgonyával

Tejes karaj fokhagymás burgonyával

A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, majd tejjel felengedjük, hogy a húsokat ellepje. Így érleljük legalább egy éjszakán át. Másnap a vajat felolvasztjuk, hideg tejszínnel sűrűre keverjük, és sóval zúzott fokhagymával ízesítjük...

Hirdetés
Töltött sertéstekercs tejszínes gombával

Töltött sertéstekercs tejszínes gombával

Az ilyen nagyon-dolgok általában szerencsésen sülnek el - mint most is. Jókedvvel, vidáman, és igazából egyszerűen is készül. Ez egy nagyon egyszerű étel. Érdemes olyan húst választani, amit nagyon szeretnek: én például nagyon szeretem a karaj ízét. Ráadásul húst hússal fogok tölteni. Én ugyanis nagyon szeretem a húsokat. A karajt négy szeletre vágom, sózom, majd kiütöm, vagyis szép magyarosan: klopfolom. Ezután teszem bele a parajt és a kolbász tölteléket (fontos, hogy a töltelékben legyen só, bors, fokhagyma, hagyma, tejszín). A tekercsek minden oldalát elősütjük. Közben finomra vágom a hagymát, majd egy másik serpenyőben lepirítom a gombával együtt. Hozzáadom a tejszínt, beforralom...

Zöldséges-fetás karajszelet

Zöldséges-fetás karajszelet

A burgonyát, a karalábét, a répát meghámozzuk, megmossuk, csíkokra-kockákra vágjuk. A húst leöblítjük, kissé kiütögetjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és a zöldségeket 15 percig sütjük, pároljuk benne. A sütés végén megszórjuk a zöldfűszerekkel. Tányérra borítjuk...

Tuti menü